Jídelní lístek
Tikka masala, Indická restaurace v Ústí nad Labem

Aktuality     O nás      Nabídka      Fotogalerie     Kontakt

Potravinové alergeny u jednotlivých jídel na jídelním lístku jsou označeny písmem a příslušným číslem alergenu.
Seznam potravinových alergenu naleznete na konci jídelního lístku.

LASSI

· Mango lassi (A7,12) ............................................................................................................................55 Kč
jogurt ochucený mangem

· Masala chaj (A7,12) ............................................................................................................................40 Kč
indický čaj s mlékem a indickým kořením

POLÉVKY

· Čočková polévka 0,2l (A10,12) .........................................................................................................30 Kč
čočková polévka s česnekem a citrónem

· Kuřecí polévka 0,2l (A6,11) ...............................................................................................................40 Kč
vykoštěné kuřecí kousky s žampióny a sladkou paprikou

PŘEDKRMY

· Zeleninová samosa 2 ks (A1,7,12) ....................................................................................................70 Kč
trojúhelníkové taštičky plněné pikantními bramborami, hráškem a sušenými plody.

· Cibulové bhaji 4 ks (A1,3,7,12) ..........................................................................................................65 Kč

smažené cibulové placky v cizrnovém těstíčku

· Opečený pappadam 2 ks (A1,12) .....................................................................................................30 Kč
papírově tenké čočkové placky pečené v peci Tandoori

· Kuřecí pakora120g (A1,7,12) ..............................................................................................................80 Kč
ostře kořeněné smažené obalované kuřecí nugety

· Tandoori talíř ( pro 2 osoby) 250g (A1,7,12) ................................................................................290 Kč
talíř složený z předkrmů (tangri kuře, kuře tikka a kuřecí malai tikka)

· Kuřecí tikka 5 ks (A7,12) ....................................................................................................................90 Kč
kousky kuřecího marinovaného v jogurtu a tandoori masale, poté pečené v peci tandoori

· Malai tikka 5 ks (A2,7,12) ....................................................................................................................90Kč
kuřecí prsíčka marinovaná v zázvoru, česneku, smetaně, sýru, kešu, kardamou, pečené v peci tandoori

UKÁZKOVÉ MENU PRO 2 OSOBY

Představujeme vám naši speciální nabídku. Všechny uvedené pokrmy Vám budou servírovány ve třech chodech.

MENU PRO 2 OSOBY........................................................................................................................850 Kč
Křupavé placky s chutney (A1,12)

MÍCHANÉ PŘEDRMY
Cibulové bhajee (A1,3,7,12),kuřecí tikka (A7,12)
Tangri kebab (A7,12), zeleninový salát

HLAVNÍ JÍDLO
Jehněčí Madras (A12), bílá Basmati rýže
Kuřecí kari (A7,12), jemný měkký chléb (A1,3,7,12)
Míchané zeleninové bhaje (A7,12), jogurtová omáčka (A7,12)

DEZERTY
Domácí tvaroh (A7,12)

VEGETARIÁNSKÉ MENU PRO 2 OSOBY ......................................................................................750 Kč
Křupavé placky chutney (A1,12)

MÍCHANÉ PŘEDKRMY
Zeleninová samosa (A1,7,12), zeleninová pakora (A1,7,12)
Cibulové bhajee (A1,3,7,12), zeleninový salát

HLAVNÍ JÍDLO
Zeleninové kari (A7,12), bílá Basmati rýže
Sýr se špenátem (A7,12), tenká placka (A1,3,7,12)
Květákové bhajee (A12), jogurtová omáčka (A7)

DEZERTY
Domácí tvaroh (A7,12)

TANDOORI (A7,12)

Tandoori není recept, nýbrž způsob přípravy pokrmu. Tandoori je hliněná pec, ve které se při vysoké teplotě opéká marinované maso na dlouhém rožni. Každé jídlo podáváme s mátovým chutney a omáčkou. Jako přílohu doporučujeme indický chléb.

· Tandoori kuře 2 ks ...........................................................................................................................180 Kč
kuřecí stehýnka marinovaná v jogurtu se zázvorem, česnekem, hřebíčkem, kordamonem, garam masalou, mletým koriandrem.

· Kuřecí tikedar 150g ..........................................................................................................................160 Kč
kuřecí prsíčka marinovaná přes noc v jogurtu se zázvorem a česnekem, poté marinovaná s velkou variací indického koření a bylinkami.

· Mixovaný gril (doporučujeme) 300g ...........................................................................................330 Kč
pro ty, co chtějí ochutnat většinu z tandoori sekce. Kombinace Tandoori kuřete, malai tikky a kuřecího tikedaru.

CURRY

Tato sekce jídel je rozdělená podle druhu omáček a způsobu přípravy pokrmů typických pro jednotlivé regiony Indie. Jako přílohu doporučujeme chléb nebo rýži. Curry lze uvařit jemné, středně pálivé a velmi pálivé. Některá curry nelze připravit ve všech variantách.

Korma 180g (A7,8,12)
Bohatá, velmi jemná krémová omáčka z kešu oříšků, melounových semínek, jogurtu a aromatického koření (zelený kardamom, hřebíček, muškátový květ i oříšek, šafrán)

· Kuřecí korma .....................................................................................................................................160 Kč

· Jehněčí korma ...................................................................................................................................185 Kč

· Krevetová korma ..............................................................................................................................185 Kč

· Paneer korma ....................................................................................................................................180 Kč

MAKHANI 180g (A7,8,12)

Makhani je smetanově rajčatová omáčka, s pyré z bílého máku a kešu oříšků. Dále je ochucená strouhaným zázvorem a rozdrcenou sušenou pískavicí.

· Máslové kuře (doporučujeme) .......................................................................................................160 Kč

· Jehněčí makhani ............................................................................................................................. 190 Kč

· Krevetové makhani ......................................................................................................................... 185 Kč

· Paneer makhani .............................................................................................................................. 165 Kč

· Dal makhani (doporučujeme) ....................................................................................................... 145 Kč

TIKKA MASALA 180g (A7,8,12)

Omáčka z čerstvé cibule, rajčatové pasty s kešu oříšky a smetanou, ochucená zeleným a černým kardomonem, hřebíčkem, muškátovým květem, bobkovým listem, Ogaram masalou a kašmírským červeným chilli. Kuřecí tikka masala je nejpopulárnějším indickým jídlem na celém světě s výjimkou Indie. V Anglii je téměř považováno za národní jídlo.

· Kuřecí tikka masala (doporučujeme) ........................................................................................... 160 Kč

· Jehněčí tikka masala ...................................................................................................................... 185 Kč

· Paneer tikka masala ....................................................................................................................... 180 Kč

JALFREZI 180g (A12)

Toto pikantní jídlo je připraveno z restované papriky, cibule, rajčat, okořeněné nakrájeným chilli s mírným nádechem sladkokyselé chuti. Tento pokrm nelze připravit v jemné verzi.

· Kuřecí jalfrezi ................................................................................................................................... 165 Kč

· Jehnečí jalfrezi ................................................................................................................................ 185 Kč

· Zelenina jalfrezi ............................................................................................................................... 180 Kč

KADAI 180g (A7,12)

Tato omáčka se vaří ve speciální indické železné wok pánvi a skládá se z nakrájené cibule, rajčat, na kostičky nakrájené papriky a je dochucená kadai kořením, v němž jsou nejvýraznější semínka koriandru.

· Kuřecí kadai .......................................................................................................................................160 Kč

· Jehněčí kadai ................................................................................................................................... 185 Kč

· Paneer kadai .................................................................................................................................... 180 Kč

ŠPENÁT (PALAK) 180g (A7,12)

Čerstvé špenátové pyré vařené se zázvorem, česnekem, kmínem, a rozdrcenými praženými listy pískavice. Nakonec se přidává speciální indické desi ghee.

· Kuřecí palak (doporučujeme) .........................................................................................................160 Kč

· Jehněčí palak ................................................................................................................................... 185 Kč

· Paneer palak (doporučujeme) ...................................................................................................... 180 Kč

VINDALOO 180g (A12)

Anglo-indická verze vindaloo je marinované přes noc v octu, cukru, čerstvém zázvoru a koření. Konečným výsledkem je pálivá sladkokyselá chuť. Tento pokrm je velmi ostrý a nelze ho přpravit v jemné verzi.

· Kuřecí vindaloo (doporučujeme) .................................................................................................. 160Kč

· Jehněčí vindaloo ............................................................................................................................. 185 Kč

· Zelenina vindaloo ........................................................................................................................... 145 Kč

MADRAS 180g (A12)

Znamením madrasu je tmavě červená barva, které je dosaženo chilli a kurkumou. Pro jeho chuť jsou typická rajčata. Kyselost je daná použitím tamarindu nebo octa. Koření používané v pečené formě je suché chilli, semínka korandru, anyzu, kmínu a skořice. Toto kari je pálivé a hodně kořeněné.

· Kuřecí Madras ...................................................................................................................................160 Kč

· Jehněčí Madras ................................................................................................................................190 Kč

· Krevetový Madras ........................................................................................................................... 190 Kč

· Zeleninový Madras ...........................................................................................................................145 Kč

BIRYANI 200g (A7)

Biryani je jídlo založené na rýži Basmati. Je vyrobené vrstvením vařené rýže s masem nebo zeleninou. Birjáni je velmi aromatické, kořeněné hřebíčkem, skořicí, kardamomem, bobkovým listem, muškátovým květem i oříškem, šafránem, mátou, hnědou cibulí, zázvorem a česnekem. Tradičně je pokapáno šafránovým mlékem.

· Kuřecí biryani ................................................................................................................................... 190 Kč

· Jehněčí biryani ................................................................................................................................220 Kč

· Zelenina biryani ............................................................................................................................... 180 Kč

· Krevetové biryani ............................................................................................................................200 Kč

· Kuřecí fenugreek 180g ................................................................................................................... 170 Kč
kuře marinované přes noc v zázvoru, česneku, garam masale a pečené v peci tandoori, poté je vařené c krémové cibulovo-rajčatové omáčce s pastou z kešu oříšků a pískavice.

· Jehněčí rogan josh (doporučujeme) 180g .................................................................................. 195 Kč
jedná se o jehněčí specialitu z oblasti Kašmíru. Pokrm se proslavil díky použití kořením jakým je muškátový květ i oříšek, fenykl a asafoetida.

PHALL, EXTRÉMĚ OSTRÉ 180g (A12)

Velmi ostrý pokrm, za použití více druhů chilli a koření,

· Kuřecí Phall ...................................................................................................................................... 165 Kč

· Jehněčí Phall ....................................................................................................................................190 Kč

· Krevetove Phall ............................................................................................................................... 195 Kč

· Zelenina Phall .................................................................................................................................. 165 Kč

VEGETERIÁNSKÉ PŘÍLOHY 150g

· Míchaná zelenina (A7) .................................................................................................................... 140 Kč
míchaná zelenina s cibulí a speciálním kořením

· Okra ................................................................................................................................................... 180 Kč
středně pálivá okra, vynikající jako příloha

· Brambory se špenátem (A7) ......................................................................................................... 135 Kč
jemně kořeněné brambory s listovým špenátem

· Chana Masala .................................................................................................................................. 135 Kč
cizrna s indickým kořením

· Sýr se špenátem (A7) ..................................................................................................................... 155 Kč
domácí sýr s hráškem a exotickým kořením

BASMATI RÝŽE 180g

· Bílá rýže .............................................................................................................................................. 45 Kč

· Jemně kořeněná rýže ...................................................................................................................... 55 Kč

PEČIVO

· Tradiční Nan 1 ks (A1,3,5,7) .............................................................................................................. 45 Kč
jemný měkký chléb pečený v peci tandoori

· Česnekový Nan 1 ks (A1,3,5,7) ........................................................................................................ 50 Kč
česnekový indický chléb, pečený v tandoori peci

· Sýrový Nan 1 ks (A1,3,5,7)................................................................................................................. 55 Kč
sýrový indický chléb, pečený v tendoori peci

SALÁTY 200g

· Tandoori kuřecí salát (A7,12) ......................................................................................................... 180 Kč
tandoori kuřecí maso, okurka, mrkev, paprika s indickým dresinkem, olivový olej

· Čerstvý zeleninový salát ................................................................................................................ 130 Kč

RAITA (A7,12)

· Okurková raita ................................................................................................................................... 25 Kč
jogurtová dresing s okurkou a praženým kmínem. Velice se hodí k opečenému masu a curry. Zjemní ostrá jídla.

CHUTNEY

· Mango chutney (A12) ....................................................................................................................... 25 Kč

· Mint Suace (A7, 12) ........................................................................................................................... 25 Kč

· Mixed Pickle (A10,12) ........................................................................................................................ 25 Kč

DEZERTY (A7,12)

· Domácí tvaroh 2 ks .......................................................................................................................... 50 Kč

· Domácí zmrzlina 1 ks ........................................................................................................................ 75 Kč
domácí zmrzlina s mandlemi, pistáciemi a mangovou příchutí

· Rýžový pudink ................................................................................................................................... 45 Kč
tradiční sladký indický desert z rýže, smetany a pistáciových oříšků.

SEZNAM ALERGENŮ
1
Lepek pšenice (žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich odrůdy)
2. Korýši
3. Vejce
4. Ryby
5. Arašídy (podzemnice olejná)
6. Sója (sójové boby)
7. Mléko
8. Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie)
9. Celer
10. Hořčice
11. Sezam (sezamová semena)
12. Oxid siřičitý a siřičitany (E220, E221, E222, E223, E224, E226, E227, E228)
13. Vlčí bob lupina
14. Měkkýši